torstai 9. heinäkuuta 2015

Düsseldorf, hier komme ich!

Tajusin juuri, että enpä oo tainnut mainita blogissa sanallakaan yhdestä äärimmäisen jännästä ja isosta jutusta koskien ensi syksyä. Lähden nimittäin vaihtoon Düsseldorfiin! :-) Varasin juuri lennot ja asian muuttuessa yhä vain konkreettisemmaksi, se on alkanut jännittää aika mahdottoman paljon. Lähden syyskuussa ja palaan takaisin ensi vuonna helmikuun lopulla, eli puolen vuoden reissu luvassa. Voi Saksa, en malta odottaa!

Pic © Christopher (license)

Halusin lähteä juuri Saksaan, koska oon pitänyt siitä maana jo vuosia. Enkä edes tiedä sille mitään muuta varsinaista syytä kuin se kieli. Osaan puhua sitä vähän ja halu oppia lisää on erittäin suuri! Ensikosketukseni Saksaan koin viime kesänä Berliinissä ja rakastuin korviani myöten. Nyt päädyn aivan toiselle laidalle maata, koska valinnanvaraa vaihtopaikkojen suhteen ei ollut mitenkään tuhottoman paljon. En kuitenkaan valita, enhän tiedä Düsseldorfista vielä juuri muuta kuin sen sijainnin ja sekin on loistava. Belgia ja Hollanti ovat aivan vieressä ja Saksankin sisällä bussilla matkustaminen on kuulemma aivan naurettavan halpaa. Vain München olisi vetänyt vertoja Düsseldorfille, koska Alpit, Tšekki, Itävalta ja Sveitsi. Mutta tiedä vaikka pääsisin sinnekin lokakuussa. ;>

Jos blogin lukijoissa tai satunnaisissa ohikulkijoissa on opiskelijavaihdon kokeneita ihmisiä, niin hyviä vinkkejä otetaan vastaan! Mitä olisit itse halunnut tietää silloin, kun valmistauduit vaihtoon lähtöön?

2 kommenttia:

  1. Oi kiva - Düsseldorf on ihana! Se on mulle Saksassa tutuinpia paikkoja ja olin siellä muutama vuosi sitten Sprachcaffen kielikurssilla. Asuin silloin Kirchfeldstraßella Friedrichstadtin ja Unterbilkin kaupunginosien välissä - tosi kivaa aluetta. Köln on lähellä ja hyvät yhteydet kaikkialle. :) Tsemppiä valmisteluihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempistä, ainakin tähän mennessä kaikki on mennyt lupaavasti! :) Mun tuleva asunto sijaitsee Pempelfortin alueella ja koulun pitäisi olla melko lähellä. Oon kyllä niin mahdottoman innoissani ja samaan aikaan jännittää kamalasti, mutta uskon että viihdyn tuolla erittäin hyvin. :D

      Poista