perjantai 21. elokuuta 2015

Ravintolapäivä 16.8.2015

Viime sunnuntaina tuli iloittua taas ravintolapäivän olemassaolosta, eikä vähiten siksi että tarjonta tuntuu lisääntyvän täällä Jyväskylässäkin pikkuhiljaa. Ruokaa oli tarjolla vähän joka nurkalla ja joka lähtöön. Vaikka toki tälle kerralle osuneella aurinkoisella säälläkin saattoi olla osuutta asiaan.

Ai että mitä herkkuja tuli syötyä ja miten halvalla. Kaikkea yhden euron gazpachosta kuuden euron gorumet hodariin. Päivän ultimaattiset lempparit oli mustikkamaito sekä taivaallisin porkkanakakku ikinä (vieläpä vegaaninen!). Harmi etten tajunnut ottaa siitä kuvaa, koska se oli ihan mahdottoman kokoinen, mutta ihanan pehmeä, ilmava ja kaikin puolin täydellinen. Nam nam.

ravintolapäivä Taisin olla muutenkin hyvällä tuulella, koska kaikki oli niin mahdottoman onnellista turhan kuumasta säästä huolimatta. Auringonpaiste ja lähes pilvetön taivas kelpasi, paljon iloisia ja kivannäköisiä ihmisiä ja loputtomasti söpöjä koiria. Erityisesti ilahdutti yksi ikkupikkuinen corgin pentu, joka löntysti enimmilläänkin ehkä metrin kerrallaan ja lysähti sitten aina uudestaan maahan makaamaan.

ravintolapäivä

Ravintolapäivän päättäminen Mama-nuudeleilla tuntui ehkä hiukan huvittavalta, mutta tarjonta alkoi olla illemmasta jo melko köyhää. Kaiken kukkuraksi Laura oli puhunut nuudeleista melkein koko päivän, eikä me lopulta osattu muuta enää ajatellakaan, hehe. Mutta mikäs sen parempaa kuin al dente nuudelit ja se Mama-nuudeleista löytyvä harvinaisen tuju chilimaustepussi sinne joukkoon. Todellinen guilty pleasure.

Ensi vuonna sitten uudestaan, ellei tää ravintolapäivän ilosanoma ole levinnyt Düsseldorfiin asti! Vaikka sieltä varmaan löytää hyvää ja halpaa ruokaa muutenkin. Toivottavasti. Reilun parin viikon päästähän sen näkee. Apua kun jännittää. Hii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti