perjantai 6. marraskuuta 2015

MedienHafen & Rheinpromenade

Mulla on jostain syystä ollut tosi apaattinen olo viimeiset pari päivää, joten aattelin hyödyntää moisen olotilan ja käytää aikaani blogin päivittämiseen. Mielenkiinnon lisäksi myös verbaaliset taidot on hukassa, joten nyt on tyytyminen erittäin kuvapainotteiseen postaukseen.

Vanhemmat tosiaan poikkesi kylässä lähes kuukausi sitten. Olin etukäteen yrittänyt miettiä tekemistä ja paikkoja, jotka heitä ehkä kiinnostaisi, mutta lopulta erinäköiset rakennukset, jättimäiset murattiköynnökset ja autot joka kadunkulmalla tuntui herättävän eniten innostusta. Siitäkin huolimatta otettiin yhtenä päivänä suunnaksi Düsseldorfin MedienHafen, jossa en ollut vielä itsekään aiemmin käynyt.

Ensimmäisenä mentiin Rheinturmiin (televisio- ja radiotorni), jonka näköalatasanne on 170 metrin korkeudessa. Mulla on sellainen jännä korkeanpaikankammo, joka yleensä iskee ainoastaan silloin, jos mun on mahdollista tippua jostain. Putoamiskammo? :-D Esimerkiksi ihan tavalliset tikapuut on aivan kamala viritelmä, mutta tämmöinen torni ei pahemmin pelottanut. Ennen kuin menin liian lähelle ikkunalasia ja alkoi huimata.

Rheinturm

Rheinturm

Rheinturm

Rheinturm

Rheinturm

Rheinturm

Vähän innostuin tuon kameran miniatyyritehosteen kanssa... Tornista laskeuduttamme mentiin tekemään pieni lenkki satamassa. Äiti fiilisteli jälleen kasvillisuutta ja iskä kuvasi kännykällään jokea pitkin kulkeneita proomuja. :-D

MedienHafen

MedienHafen

Lopuksi käveltiin Reinin rantaa pitkin Altstadtiin. Matkalla huomasin tuommoisen kaapin, josta jokainen sai vapaasti ottaa kirjoja ja tuoda takaisin ne luettuaan, tai olla tuomatta. Kaappiin sai jättää myös omia vanhoja kirjojaan muita ilahduttamaan. Oon törmännyt tähän ideaan netissä aiemminkin. Aika nerokas juttu.

Rheinpromenade

Rheinpromenade

Rheinpromenade

Semmoista tähän väliin. Huomenna on Marilyn Mansonin konsertti, ai piru kun jännittää!

4 kommenttia:

 1. Ihan parasta vaan kierrellä ympäriinsä ja ihmetellä tavallisia juttuja, nähtävyydet on yleensä aika tylsiä ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki jotkut niistä on vähän tylsiä ja naurattaa, miksi ne vetää ihmisiä sillä lailla puoleensa, mutta silti ite tykkään sekä päämäärättömästä kiertelystä että nähtävyyksistä. :)

   Poista
 2. Täällä Mikkelissä oli kesän ajan tuollainen "kirjastokaappi". Aika hauska idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Olisi kiva jos se leviäisi laajemmallekin Suomessa.

   Poista