tiistai 15. syyskuuta 2015

Puoli vuotta tätä ja oon onnellinen

Viime sunnuntai oli harvinaisen hyvä kooste siitä, mitä haluan vaihdolta. Mietin aiemmin sinä päivänä, miten kivaa olisi olla joku kaveri, jonka kanssa käydä täällä keikoilla. Haluan kyllä kokeilla käydä jossain yksinkin, mutta kaverit on aina kivoja. No kuinka ollakaan, illasta yksi vaihtarityttö laittoi mulle viestiä, että hänellä on pari ilmaislippua johonkin konserttiin sille illalle, että jos mua vaikka napostelisi semmoinen. Ensin olin vähän että plääh mitähän musiikkia se mahtaa olla. Mutta sitten luin mitä se on: Jambinai, Post-Punk und koreanische Tradition. Ja sitten katsoin yhden videon. Ja sitten olin ihan myyty. Jossain bändin kuvailtiin yhdistävän korealaista perinnettä psykedeeliseen heavy-metal-punkiin. Kuulosti niin eeppiseltä, etten vaan voinut missata!

Jambinai

Konsertti alkoi kolmen etummaisen soittajan voimin ja alkuun musiikki oli pääosin vielä melko rauhallista. Tavallaan. Sitten rumpali ja basisti saapuivat lavalle ja penkissä pysymisestä tuli paikoittain aika vaikeaa. Etenkin kun seurasi tuon oikeassa laidassa istuvan mustahiuksisen tytön revittelyä ja nyt ihan oikeasti tarkoitan revittelyä. En aatellut että mitään kanteletta muistuttavaa voisi soittaa sillä tavalla vieläpä istuen. Puolentoista tunnin jälkeen olin aivan jossain sfääreissä ja äärimmäisen iloinen siitä, että päätin olla taas spontaani.

Konsertin jälkeen mentiin samaisen tytön kanssa vielä oluille Kürzeriin, joka on ilmeisesti Düsseldorfin tuorein/tuoreimpia panimoita. Musta tuntuu, että tästä saattaa tulla mulle jonkinlainen vakipaikka. :-D Hyvää musiikkia sopivan matalalla äänenvoimakkuudella ja kivannäköinen sisustus. Siellä istui joku poika yksinään ja kuvittelin heti itteni samalle paikalle läppärin kanssa kouluhommia tekemään. Paitsi että hairahtuisin ainakin kerran minuutissa tuijottelemaan kadulla liikkuvia ihmisiä.

Kürzer brewery

Kürzer brewery

Myöhäisen ajankohdan takia jouduin kävelemään asunnolle vähän pidemmän matkan ja taivaalta ripsi vettä, mutta ei haitannut. Oli ollut niin hyvä ilta.

Düsseldorf sateenkaari

Sade jatkuu hämmentävinä ja yllättävinä kuuroina, mutta eilen se palkitsi myös näyttävällä sateenkaarella, oikeastaan kahdella. Yritin työntää päätä ikkunasta ulos sitä ihaillakseni, mutta typerä luukku aukesikin vain yläreunasta. Pyh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti