keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Lyhyt retki Brysseliin

Mulla oli viime viikolla eräänlainen syysloma, eli aikaa matkustamiselle. Suunnittelu jäi kuitenkin ihan viime tinkaan, enkä vielä maanantainakaan oikein tiennyt määränpäätäni. Tiistaina olisi kuitenkin pitänyt olla jo matkassa, että olisi mitään järkeä lähteä yleensäkään. Arvoin Berliinin, Amsterdamin ja Brysselin välillä. Kahdessa ensimmäisessä oon käynyt aiemminkin, mutta Berliinissä olisi ollut jyväskyläläinen tuttu ja epäilemättä jännä meno. Se on kuitenkin vähän kaukana, joten päädyin Brysseliin.

Lähetin pari viestiä kimppakyydin ja majoituksen toivossa, mutta tavoittelemani auto oli jo täynnä. Oli mentävä junalla, mikä loppujen lopuksi ei ollut huono vaihtoehto. Matkalla Düsseldorfista Aacheniin näkyi söpöä saksalaista maalaismaisemaa ja Aachenista Brysseliin matkatessa näkymät vaan parani. Syksyistä metsää, kauniita pikkukyliä joiden talot oli kuin piirretyistä ja pieniä vuoria, jollaisista Suomessa ei oo tietoakaan.

Sohvasurffauksen kanssa kävi harinaisen hyvä tuuri. Pääsin päivän varoitusajalla äärimmäisen mukavan tytön, Marikan, luo opiskelija-asuntolaan patjalle. Tää oli ensimmäinen kokemukseni sohvasurffauksesta, eikä juuri paremmin olisi voinut mennä. Saavuin tiistaina illasta ja Marika tuli asemalle vastaan. Käytiin syömässä kreikkalaista ja jälkiruoaksi haettiin eurolla vohvelit Marikan mukaan Brysselin parhaasta paikasta. Vohvelin syönnin lomassa kierreltiin kaupungilla ja sain vinkkejä kahviloiden ja pubien suhteen. Sitten poikettiin vielä yksillä, kunnes lähdettiin nukkumaan.

Keskiviikkona Marikalla oli kiireinen päivä, mutta sain harvinaisen hyödyllisen kartan ja paljon vinkkejä, joiden avulla selvisin yksinkin. Etenkin kun Marika kuitenkin saattoi mut aamulla asuntonsa läheiselle juna-asemalle. Keskustassa suuntasin ensimmäisenä pällistelemään Grand Placea sateenvarjon alta.

Bryssel Grand Place

Bryssel Grand Place

Bryssel Grand Place

Bryssel Grand Place

Bryssel Grand Place

Bryssel Grand Place

En tiedä käyttääkö tätä ilmaisua enää kukaan, mutta olin ihan lievästi pähkinöinä näiden rakennusten keskellä. Bryssel on muutenkin niin kaunis, että siellä voi kävellä ilman päämäärää ja nättejä taloja on aika varmasti joka nurkalla. Toki Grand Place on ihan oma lukunsa.

Turistilinjalla jatkaakseni kävin hihittelemässä myös Manneken Pis -patsaalle. En siksi että se on pissaava poika, vaan siksi että se on oikeasti ihan naurettavan pieni. Alla olevasta kuvasta löytyy hieno Space Invaders -tarra, joka sekin on erottuu melkein paremmin kuin itse pissapoika.

Manneken Pis

Manneken Pis

Katelijne kirkko

Pari kirkkoakin kävin pällistelemässä ulkopuolelta, mutta muuten aika loppui pahasti kesken. Piti palata Düsseldorfiin jo torstaina. Ehdin kuitenkin rakastua ja tiivistin Facebookiin aika hyvin, että miksi: Siellä on kauniita taloja ja ihmisiä. Siellä otetaan suklaa ja olut tosissaan. Siellä ranskakaan ei kuulosta enää ollenkaan niin ärsyttävältä. Täytyy palata joskus pidemmäksi aikaa, Brysseliin tai muualle Belgiaan.

Bryssel katukuva

Bryssel katukuva

Katsokaa mikä söpö pariskunta ja ihana papparainen tuohon ylempään kuvaan sattui!

Loppuun vielä ihan muutama vinkki, jotka uskallan antaa tän yhden päivän perusteella:
- Jos tykkäät oluesta, mene Deliriumiin. Siellä me käytiin Marikan kanssa tiistaina yksillä. Siellä on yleensä paljon väkeä ja Marikankin mukaan se on vähän turistimainen, mutta silti huikea paikka jo pelkän sisustuksensa puolesta. Alla pari kuvaa kyseisestä paikasta.
- Jos tykkäät ruoasta, ota suunnaksi Peck 47. Join siellä taivaallisen hyvää mehua ja söin juustokakun semmoisesta mason-purkista, joita on nykyään joka paikassa. Mutta siellä on ilmeisesti myös todella hyvää ruokaa. Sisustuksestakin tykkäsin ja tarjoilija oli todella symppis.
- Jos tykkäät postikorteista, tykkäät Plaizierista. Kuva näyteikkunasta on postauksen viimeisenä. Seinät täynnä toinen toistaan kivempia postikortteja ja kaikki oli vain euron. Lisäksi siellä oli hieman kirjoja, tarroja ja muuta elintärkeää. Ostin maailman upeimman tarrakirjan, jossa on hirviötarroja. Myyjä oli mahdottoman ihana ja kun uskaltauduin kysymään vinkkejä kahviloiden suhteen, hän todella otti sen asiakseen. Merkitsi lempipaikkansa (Chouconut) mukanani olleeseen karttaan, kirjoitti ylös oikeat pysäkit ja tarkisti lopuksi paikan aukioloajat puhelimestaan. Se oli jo ehtinyt sulkea siltä päivältä, mutta pidän sen mielessä, jos kun vielä palaan.

Delirium

Delirium

Plaizier

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti