tiistai 2. joulukuuta 2014

Spelttipizza

Mainostin jossakin vanhemmassa postauksessa löytäneeni omaan makuuni täydellisen itse tehdyn pizzapohjan ohjeen ja tulin vihdoin jakamaan sen teidänkin kanssa. Tehtiin pizzaa tällä pohjalla kun olin kotikotona reilu viikko sitten ja sain vähän kuvitusta tähän touhuun.

Ohjeen löysin ihan googlettamalla spelttipizzaa ja vastaan tuli tämmöinen ohje. Koska tein tätä ensimmäisen kerran vaan itelleni yksin syötäväksi, ajattelin ihan suosiolla puolittaa ohjeen. Siitäkin huolimatta pitsaa tuli reipas pellillinen ja söin sitä kolme päivää. Seuraavalla kerralla otin pizzataikinasta pienen nyrkin kokoisen köntin erikseen ja laitoin sen kokeilumielessä pakkaseen. Lopusta taikinasta sain edelleen kokonaisen pellillisen niin, että tuli ihanan ohut pohja. Lisäksi saatiin tuolla puolitetulla ohjeella tehtyä melkoiset ähkypizzat kolmelle ihmiselle kotikotonakin.

spelttipizza
Vaikka linkitin tuon alkuperäisen ohjeen, niin kirjoitan tähän silti puolitetun version ylös siltä varalta, jos tuo alkuperäinen sivu vaikka hukkuu joskus jonnekin netin syövereihin. Ettei huku sitten tämä herkkuohje siinä samalla. :-)

Spelttipizzapohja
5 dl spelttijauhoja
12,5 g tuorehiivaa
0,25 dl neitsytoliiviöljyä
1,5 dl vettä
1 tl suolaa

Hiiva ja suola liuotetaan kädenlämpöiseen veteen ja lisätään jauhot. Alkuperäisessä ohjeessa ei kerrota (tai ainakaan en huomannut?), koska öljy lisätään, mutta itse oon lisännyt sen jauhojen perään ja sitten vaivannut noin 20 minuuttia. Sen jälkeen annetaan kohota pyyhkeen alla puoli tuntia. Sitten vaan taikina niin ohueksi kun tykkää, halutut täytteet päälle ja uuniin 250 asteeseen 7-10 minuutin ajaksi.

Ja vielä ruokaan liittyen, haluan ihmetellä miksi en saa mun uunissa valmistamistani perunoista yhtä ihanan näköisiä ja herkullisen rapeita, kuin miltä Pinterestistä ja Tumblristä löytyvien kuvien perunat näyttää?! Yksi esimerkki löytyy täältä ja Googlesta löytyy lisää hakusanoilla "sliced baked potatoes". Ei onnistunut multa tuollaiset perunat. Tuli vaan surkeita ja mössöisiä pettymyspottuja, joita tuossa alemmassa kuvassa näkyy. Mitä teen väärin?

peruna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti