sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Late Nights Suomen käsityön museossa // Nahkakoruja

Osallistuin perjantaina Late Nights -tapahtumaan Suomen käsityön museossa. Museo oli auki illalla kuudesta kymmeneen ja illan aikana luennoimassa kävivät Outi Pyy sekä Laura Pollari. Lisäksi siellä oli kahvila, työpaja jossa tehtiin nahkakoruja sekä illan päätteeksi Johanna Emilia -yhtyeen keikka.

Teemoina olivat ekologisuus, käsityöt sekä bloggaaminen ja näistä asioista Outi Pyykin puhui. Osa asioista oli itselle jo aika tuttuja, mutta silti oli tosi mielenkiintoista päästä kuuntelemaan Outin ajatuksia. Ja on se hyvä aina silloin tällöin herätellä itseään miettimään näitä juttuja enemmänkin. Laura Pollarin luento meni ikävä kyllä ohi, kun oli siirrytty siinä vaiheessa jo nahkakorujen tekemiseen. Siinä askarrellessa aika kyllä hujahti ja nopeasti.

askartelua
nahkakoruja

Seuranani oli yksi kahvilakerhon tytöistä ja hän teki osan noista kuvien koruista. Mun tekemiäni ovat iso pisarariipus, kolmiosainen kolmioriipus sen alla, ympyräriipus sekä isommat pisarakorvikset. Että olikin ihanaa lintsata koulutehtävien tekemisestä ja askarrella käsitöitä pitkästä aikaa, vieläpä hyvässä seurassa. Yleensä kun on tullut tehtyä käsitöitä ihan vaan yksin kotona.

Tuonne Suomen käsityön museon yhteydessä toimivaan avoimeen pajaan saa kaiken päälle mennä tekemään käsitöitä ihan koska tahansa museossa vieraillessaan, vaikka siellä ei olisi minkäänlaista ohjaajaakaan paikalla. Tarvikkeita oli jos jonkinlaiseen askarteluun ja käyttämistään materiaaleista pitää jättää vain pieni maksu. Mielestäni tämä on ihan mahdottoman siisti juttu, jos nurkista ei satu löytymään yhtä paljon käsityötarpeita kuin esimerkiksi mulla. :-P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti