maanantai 4. tammikuuta 2016

2015 oli hyvä

Istun taas saksalaisessa huoneessani ja pysähdyin miettimään päättynyttä vuotta. Siinä missä vuodesta 2014 tulee päällimmäisenä mieleen rasittava kesätyö ja mummun kuolema, vuosi 2015 jätti jälkeensä huomattavasti positiivisempia juttuja.

Muutin ihan itsekseni asustelemaan yksiöön, jonne kaipaan jo kovasti takaisin. Kesällä se muuttuu tuskastuttavaksi saunaksi, mutta silti siellä on niin kotoisaa. Ikea-huonekaluista huolimatta. Oma paikka jossa saa olla aivan omilla ehdoilla ja tiskata puolialasti jammaillen. Muita ihmisiä siellä on ainoastaan silloin, kuin itselle sopii. Ja nekin ihmiset on sellaisia, joiden kanssa on hyvä olla.

Ajatusmaailmassani on tapahtunut paljon muutoksia parempaan päin. Oon pitänyt itseäni tänä vuonna nätimpänä kuin ikinä ja tämä muutos on ollut täysin päänsisäinen. Omassa kropassa on hyvä olla, vaikken ole päässytkään niihin mittoihin, joista nelisen vuotta sitten niin kovasti haaveilin. Pakottava tarve laihtua tuntuu erittäin kaukaiselta. Itsetunto on muutekin parantunut loputtoman itsetutkiskelun myötä. Oon ylittänyt itseni välillä hyvin odottamattomillakin tavoilla.

Vietin kokonaisuudessaan parhaan kesän ikinä. Tein töitä festareilla järjestyksenvalvojana, mikä oli uutta ja kaikin puolin jännää. Kuului siihen huonotkin hetkensä, mutta kaikki hyvä jäi onneksi vahvemmin muistiin. Tutustuin ja ystävystyin sellaisten ihmisten kanssa, jotka saa nauramaan, ruokkivat uteliaisuutta ja inspiroivat irti apatiasta. Ja silloin kun en ollut festareilla, olin nauttimassa vanhojen ystävien seurasta ja huumorintajusta. Kesällä rakastuin myös Jyväskylään, etenkin sen ihmisiin. Mietiskelin useita kertoja itsekseni, että mitä jos en olisikaan tehnyt sitä tai tätä, enkä olisi ikinä tavannut näitä tyyppejä.

Mitä kouluun tulee, niin onnistuin vuoden aikana jäämään aikatauluista oikein ennätyksellisen paljon, eikä mikään mennyt ihan suunnitellusti. Mutta muutoin en ole eläessäni ollut näin onnellinen. Kainosti toivon, että meno jatkuisi yhtä hyvänä.

4 kommenttia:

 1. Voi miten kauniisti ja rehellisesti kerroit itsestäsi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon vaan yhä hyvin hämmentynyt siitä, miten ajatusmaailmaansa muuttamalla voi vaikuttaa tosi positiivisesti kehonkuvaansa ja haluan levittää tätä ilosanomaa kaikkialle. :D

   Poista
 2. Ihana :)
  Ehtikös se mun kirje muuten perille ajoissa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kirje ehti perille ja nappasin sen mukaani tänne Saksaan tarkoituksena vastata vähän nopeammin kuin viimeksi. :D

   Poista